Podrška projektima energetske efikasnosti

BUSINESS KLUB

Energetska efikasnost  i tržište energetskih uusluga u regionu jedna je od tema kojom že se baviti ovogodišnji Samit Energetike u Trebinju

Jedno od glavnih pitanja će biti i finansiranje energetskih projekata u regionu.

U svrhu pružanja podrške građanima u tranziciji ka energetski održivoj ekonomiji, ostvarena je saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj u okviru koje je upostavljena kreditna linija za energetski efikasne projekte u domaćinstvima uz bespovratni podsticajni bonus, a klijentima je omogućeno i plaćanjem putem kreditnih kartica za kupovinu energetski efikasnih proizvoda i rješenja za stambene objekte takođe uz ostvarenje novčanog povrata na račun klijenta.

UniCredit Bank Banja Luka, kao članica UniCredita, banke za evropsku budućnost, zauzima centralnu ulogu u procesu tranzicije ka održivijoj ekonomiji kako bi se smanjio pritisak na životnu sredinu, te pružila podršku novom načinu poslovanja, uključujući smanjenu upotrebu uglja i emisiju gasova staklene bašte. Kao Banka na lokalnom tržištu UniCredit Bank Banja Luka nastoji primijeniti najbolje prakse u skladu sa potrebama društva i razvijenošću tržišta.

„Održivo poslovanje je dio dugoročne strategije UniCedita što pokazujemo kroz našu kontinuiranu podršku klijentima, partnerima i zajednici. Kao dio rješenja, posvećeni smo pružanju podrške institucijama i privrednim subjekatima kada su u pitanju energetski efikasne investicije i tranzicija ka održivom poslovanju. Na taj način nastojimo igraditi bolju budućnost na čvrstim temeljima samoodrživosti i brige o sredini u kojoj živimo “, izjavio je Željko Kišić povodom podrške UniCredit Bank Banja Luka ovogodišnjem Samitu energetike.

Provođenje aktivnosti u sklopu održivog poslovanja (ESG) jedna je od ključnih strateških ciljeva UniCredit Grupe koja aktivno ulaže u zelene projekte, a veći dugi niz godina je aktivna na tržištu zelenih, društvenih i održivih obveznica. Ovi instrumenti pomažu u finansiranju zelenih, društvenih i održivih projekata, podržavajući put do održivije ekonomije i društva.