Dijetetski suplementi britanske kompanije Natures Aid dostupni i u BiH

Zdravlje

Posredstvom kompanije Hemofarm na tržištu Bosne i Hercegovine dostupni su i dijetetski suplementi britanske kompanije Natures Aid, jedne od vodećih kompanija u Velikoj Britaniji na polju dijetetskih suplemenata.

U apotekama u zemlji može se pronaći devet preparata kompanije Natures Aid koji se koriste kao dodaci ishrani u terapiji osteoporoze, za podršku zdravoj trudnoći, kao i visoke doze vitamina B12, selena i koenzima Q10. Portfolio sadrži i preparate za zdravlje prostate, te biljne digestivne enzime za bolju probavu.

„Cilj nam je da našim sugrađanima učinimo dostupnim vrhunske dodatke ishrani koji doprinose poboljšanju zdravlja, jer naša misija jeste da brinemo o zdravlju ljudi kao pouzdan partner. Ovi preparati posebno su formulisani da zadovolje i vrlo specifične potrebe za esencijalnim nutrijentima i drugim za zdravlje važnim sastojcima. Ne sadrže vještačke boje, gluten, laktozu i konzervanse i većina proizvoda je prilagođena veganima i vegetarijancima. Mogu se pronaći samo u apotekama pod nazivima: Osteo Advance, Saw Palmetto Complex, Vitamin B12 1000 µg sublingvalne tablete, Selenium, Co-Enzyme Q10, Pregnancy multivitamini i minerali, te Calcium tablete za žvakanje“, rekla je Davorka Kopanja, produkt menadžer u Hemofarmu.

Kompanija Natures Aid osnovana je 1981. godine, a od 2016. godine je dio STADA Grupe. Svi proizvodi su proizvedeni u Velikoj Britaniji u skladu sa GMP i visokim farmaceutskim standardima i izvoze se u više od 50 zemalja širom svijeta. Preparati su prepoznati po visokom kvalitetu i inovativnom sastavu i dobitnici su prestižnih priznanja.

Svi dijetetski suplementi kompanije Hemofarm dostupni su na www.svakodobro.ba