Firma britanskog milijardera najpoželjniji poslodavac u BiH

BUSINESS KLUB

Kompanija Virgin Pulse Bosnia izabrana je za najpoželjnijeg poslodavca u Bosni i Hercegovini u IT sektoru prema istraživanju portala MojPosao.ba.

Podsjetimo da je riječ o kompaniji koja je dio globalne korporacije Virgin Pulse, koja je u vlasništvu jednog od najpoznatijih svjetskih poduzetnika, britanskog milijardera Richarda Bransona.

Zanimljivo je da je vijest došla i do sjedišta ove velike kompanije u SAD te da je objavljena na glavnoj Facebook stranici ove globalne korporacije.

Virgin Pulse Bosnia, čije je sjedište u Tuzli preselila je nedavno u vlastiti novoizgrađeni objekat u tom gradu. Osim toga, otvorili su i urede u Sarajevu.

Inače, ova kompanija u BiH se neprestano širi i zapošljava više stotina radnika. Riječ je trenutno o jednoj od vodećih kompanija u BiH iz IT industrije. Iz naše zemlje, oni rade sa klijentima širom svijeta.

Virgin Puls je 2018. preuzeo tuzlansku firmu “Piksel Interactive” koja je tada zapošljavala oko 100 mladih i obrazovanih ljudi. Kompanija, koja se od tada zove Virgin Pulse Bosnia, i konstantno se širi.

Podsjetimo da je Agencija za promociju stranih investicija proglasila Virgin Pulse jednim od najznačajnijih stranih investitora u BiH u 2021.