Ristić: Koncesija za lovište “Klekovača” ulaganje u razvoj

BUSINESS KLUB

Kompanija “Tehnički remont Bratunac” /TRB/ u postupku je dobijanja koncesije u privrednom lovištu “Klekovača” na teritoriji Istočnog Drvara gdje samo u prve dvije godine planira ulaganje od minimalno 300.000 KM u stvaranje uslova za lovni turizam, koji će omogućiti i razvoj ovog kraja, rekao je Srni generalni direktor i vlasnik kompanije Slavenko Ristić.

– Poslije toga ulaganje je sukcesivno narednih osam godina, uz dodatnu obavezu stvaranja uzgajališta, očuvanja divljači i povratak evropskog jelena na ovo područje – kaže Ristić.

On navodi da su to minimalističke procjene i da svakako očekuje mnogo veće ulaganje, jer je lovište trenutno devastirano, a samo troškovi za održavanje lovišta u narednih 10 godina su veći od 6,7 miliona KM.

Prema Ristićevim riječima, planirano je zapošljavanje najmanje devet radnika koji bi na ovaj način imali stabilna primanja od lovnog turizma.

– Јa sam zaljubljenik u prirodu i ekologiju, lov i ribolov. Ova ideja je u suštini ulaganje značajnih sredstava u turizam, prvenstveno lovni turizam, a korist od investiranja nekoliko miliona KM koje kompanije TRB planira omogućiće i korist za žitelje tog kraja, koji je prilično nerazvijen – kaže Ristić.