Oppo kreće u osvajanje Evrope

Mobilni

Oppo izvještava kako je uspostavio partnerstvo s jedanaest telekomunikacijskih operatera kao dio njihovog projekta „5G Landing Project“ koji promoviše implementaciju 5G proizvoda i usluga, te spajanje sa drugim industrijama.

Posebno su naglašena nova partnerstva sa evropskim telekom operaterima, među kojima se ističu francuski Orange, britanski Vodafone, njemački Deutsche Telekom, španjolska Telefonica, ali i meksički Telcel izvan Evrope.

Wu Qiang, direktor marketinga kompanije, je izjavio kako su u drugoj polovini 2019. godine prodajni rezultati Oppo-a izvan Kine nadmašili one unutar Kini, sa 200-tnim procentom rasta u Evropi i 60 posto rasta u Indiji. Trenutno Oppo prodaje svoje proizvode u više od 40 zemalja svijeta, prenosi Seebiz.eu.

Napominju kako su im prodajni rezultati snažno pali početkom februara, ali su se i brzo oporavili do kraja mjeseca, te da je sveukupna slika puno optimističnija od inicijalne. Njihova pretpostavka je da će kinesko tržište ove godine proizvesti 5 posto manje telefona nego lani, kao posljedicu epidemije.

Oppo je uspio pokrenuti 80 posto svoje ukupne proizvodnje, od koje se 45 posto nalazi u Kini, a ostatak u Indoneziji, Indiji, Alžiru i Bangladešu. Oppo je u petak predstvaio svoj najnoviji model Find X2 seriju.