Alumina usavršava nekoliko novih proizvoda

BUSINESS KLUB

Predsjednik Upravnog odbora zvorničke Alumine Zoran Stevanović rekao je da ova kompanija usavršava nekoliko novih proizvoda koji su u fabričkim laboratorijama skoro napravljeni i treba ih samo pretočiti u proizvodnju, te da očekuje da će u prvoj polovini godine jedan od njih biti plasiran na tržište i da će predstavljati revoluciju u poslovanju Alumine.

Stevanović je izrazio očekivanje da će kompanija Alumina, osvajanjem nekih novih proizvoda i njihovim plasmanom na tržišta širom EU i svijeta, značajno poboljšati svoju tržišnu poziciju.

On je naglasio da će rad, štednja, osvajanje novih proizvoda i tehnologija, te svakodnevne aktivnosti za očuvanje tržišnog statusa, biti glavne karakteristike kompanije u ovoj godini.

Stevanović je rekao da je perspektiva kompanije u dobroj definiciji planova – šta će u tekućoj godini da radi i proizvodi i gdje će da prodaje svoje proizvode, dodajući da fabrika nastavlja da sarađuje sa svim dosadašnjim strateškim partnerima.

Ističući da je najveći strateški partner Alumine godinama Silkem grupa i da se nastavlja saradnja sa njima, Stevanović je naveo da je fabrička istraživačka laboratorija angažovana na novim projektima zajedno sa Silkem grupom i jednom ozbiljnom istraživačkom laboratorijom iz prestižne berlinske kompanije svjetskog nivoa.

– Očekujemo da ćemo nastaviti tu saradnju, podizati kvalitet proizvoda, širiti kapacitete ka proizvodima koji su nezaobilazni na tržištu i za koje interesovanje neće opadati kao što je danas – rekao je Stevanović.

On je najavio da će već u prvom kvartalu ove godine biti potpisano nekoliko značajnih ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa provjerenim partnerima, saopšteno je iz kompanije Alumina, prenijela je eKapija.

– Očekujemo da će to dati ozbiljan rezultat učvršćenja i proboja na neka nova tržišta zajedno sa našim partnerima iz EU, prije svega sa Silkem grupom i da će Alumina biti referentan proizvođač i prodavac na tržištima širom svijeta – ocijenio je Stevanović.