BRANKOVIĆ: Šta je privuklo najviše pažnje Trebinjaca na SET 2023.?

BUSINESS KLUB

U Trebinju je u toku četvrti Samit energetske budućnosti „SET Trebinje 2023“, koji je okupio više od 900 učesnika.

Samit se održava pod sloganom „Energetska stabilnost Balkana“, a u rad Samita uključeni su doslovno svi relevantni predstavnici energetskog sektora u regionu, vodeći ljudi domaćih kompanija i institucija koje oblikuju industriju, poslovni lideri i kreatori energetskih politika, te vrhunski domaći i međunarodni stručnjaci iz oblasti energetike.

– Prva dva panela drugog su se odnosila na tržište električne energije, te proizvodnje i distribucije, i oni su određeni da budu otvarajući, kako bi održali dinamiku čitavog Samita, jer su to teme koje sigurno privlače najviše pažnje. Govorilo se o 700 učesnika, a mi već drugi dan imamo registrovanih više od 900, dakle broj raste iz dana u dan.

Branković je podsjetio da se ideja izgradnje kongresnog centra u Trebinju nameće od prvih dana SET, jer je očito da postojeći prostor u Kulturnom centru Trebinje premali za sve prisutne, a to otvara mogućnost da Trebinje postane grad u kome će se moći održavati različiti kongresi. 

– Nama je drago kao organizatoru da smo od 2020. i organizacije prvog Samita energetike prepoznali tu mogućnost i potrebu za novim kongresnim centrom, kako bi Trebinje postalo kongresni grad. SET se održava u martu, mjesecu u kom još nije počela turistička sezona u Trebinju, a grad je već pun, dok ova sala ne može da primi ni postojeći broj učesnika, a da ne govorimo o tome da SET raste po broju učesnika.  

Pažnju učesnika, ali i prolaznika drugog dana SET-a plijenili električni automobili „Mercedes“ i „Tesla“.

– Izložili smo najnovije modele električnih automobila, to je nešto što se ne viđa svaki dan u Trebinju i svima je zanimljivo da ih razgledaju. Električni automobili su za mnoge najzanimljiviji simbol energetske tranzicije koja se odigrava pred našim očima.