Zuckerberg profitirao tokom pandemije, sada je bogatiji od Arnaulta i Buffeta

Milioneri

Nakon što je i sam najavljivao da bi Facebook mogao profitirati od rada od kuće usljed pandemije koronavirusa, to se i desilo. Bloombergov index sada procjenjuje Zuckerbergovo bogatstvo na 87,8 milijardi dolara, dok Arnaultovo iznosi 81,1 milijardu dolara, a Buffettovo 68,9 milijardi dolara, prenosi Business Insider.

Prije godinu Bloombergova lista izgledala je drugačije. Zuckerbergovo bogatstvo u maju 2019. procijenjeno je na 72,5 milijardi dolara, Arnaultovo na 89,6 milijardi dolara i Buffetovo na 83,5 milijardi dolara.

Do prije mjesec dana i Buffett i Arnault su imali veće bogatstvo od direktora Facebooka, ali situacija se promijenila zbog utjecaja pandemije koronavirusa na njihovo poslovanje. Neto bogatstvo Zuckerberga u aprilu je bilo 68,1 milijardu dolara, a danas već 87,8 milijardi dolara.

“Rad na daljinu će nam pružiti priliku da unaprijedimo neke od važnih budućih tehnologija na kojima radimo. Puno toga što smo do sada uradili i radimo pomaže ljudima da komuniciraju i da se osjećaju povezano, uprkos tome što nisu fizički zajedno”, kazao je Zuckerberg u svom ovosedmičnom online obraćanju.

Direktor Amazona Jeff Bezos i osnivač Microsofta Bill Gates i dalje su najbogatiji ljudi na svijetu, prenosi Klix.ba.