Mesi neće produžiti ugovor sa Barselonom!

Sport

Prva zvijezda Barselone i svijeta ljetos je odlučio da ne produži ugovor sa klubom! Da li je to njegova i konačlna odluka?

Prema navodima španske Marke, lista koji je naklonjen Real Madridu, Mesi je odluku o neprodužavanju ugovora donio još u julu, i o tome je obavijestio prvo oca, a onda i predsjednika Barselone, Đozepa Bartomeua. Prema ovim navodima, Mesi je razmišljao čak i ranije da prekine ugovor.

Bartomeu je poslije početnog šoka pozvao sve da ostanu mirni i Mesiju rekao da ponovo razmisli i podsjetio ga da je obeštećenje za njega 250 miliona eura, koliko je određeno kada je Argentinac 2014. sedmi put produžavao ugovor sa klubom. Stvari su ostale na tome i drugih kontakata između strana nije bilo.

Ovakva Mesijeva odluka vjerovatno je bila izazvana serijom ličnih i sportskih nevolja u tom periodu. Igrač i njegov otac Horhe osuđeni su u julu na 21 mjesec zatvora za tri odvojene tačke poreske prevare, a još dva člana porodice osuđena su jer nisu prijavila dobitak od prava na sliku fudbalera. Mesi je osim toga platio i dva miliona eura kazne jer nije prijavio zaradu, dok je njegov otac platio milion i po eura.

Obeštećenje za Mesija iznosi čak 250 miliona eura

Samo 11 dana prije te presude, Argentina je poražena u finalu jubilarnog Kopa Amerika od Čilea, a Mesi je promašio odlučujući penal u penal-seriji. To mu je bio treći reprezentativni poraz u finalima u tri godine, poslije čega je objavio da se povlači iz nacionalnog tima, ali se kasnije predomislio. Upravo je ova promjena mišljenja razlog što se Bartomeu nada da nije sve gotovo sa Mesijem. Nove ugovore potpisali su Nejmar, Serhio Buskets i Havijer Maskerano. Luis Suares je blizu novog ugovora, a onda slijede obnavljanja sa Štegenom, Inijestom i Ivanom Rakitićem.

Očekuje se da će poslije toga Bartomeu pozvati Horhea Mesija. Predsednik Barselone je 1. novembra rekao da će pregovori oko novog Mesijevog ugovora početi za dva mjeseca.

– Ne znam šta će se desiti u budućnosti, ali ću probati da mu objasnim da je u najboljem klubu na svijetu, da je ovo najbolje mjesto za život i da sa nama provodi najbolje iskustvo svog života. (Beta)