Koji sat nosi Donald Tramp

Glamour

Satovi neće definitivno promijeniti svijet, ali hoće ljudi koji ih nose. U novoj eri, sa dolaskom pametnih telefona, sat je iščezao sa zglobova mnogih običnih muškaraca, ali ne i moćnih

Milenijumski muškarci, pripadnici alfa generacija, zapravo ne poimaju sat kao aksesoar koji nikada neće izaći iz mode. Sat je jedini aksesoar koji šalje poruku drugima ko ste, kakav je vaš stil, statusni simbol i u zavisnosti od toga kako ste ga uklopili, koliko stila imate. Sat mora biti vaš zaštitni znak, vaš lični potpis. To je detalj po kom treba da budete prepoznatljivi.

Časovnici definitivno ne mijenjaju vrijeme, ali vrijeme u kom živimo mijenjaju ovi moćnici koji ih nose. Oni ne odustaju od ovog modnog detalja koji je u njihovoj areni, simbol moći.

Još od 1789. godine svaki američki predsjednik nosio je časovnik, bilo da je u pitanju džepni ili onaj na zglobu ruke.

Tako su Džordž Vašington, Tomas Džeferson i Abraham Linkoln bili veliki ljubitelji Tiffany nakita i satova i naravno svi su nosili džepne satove, jer je su oni bili karaktersitični za to vrijeme. Džordž Buš nosio je Timex Easy Reader, Bil Klinton je na inauguraciji nosio Timex Ironman, dok je predsjednik Obama ljubitelj TAG Heuer 1500 Two-Tone Diver modela, koji je nosio tokom trajanja kampanje 2008. godine.

Ford, Truman, Ruzvelt, Ajzenhauer i Kenedi su bili fanovi Swiss Hamilton kompanije, mada je Ajzenhauer nosio TAG Heuer hronograf sa čeličnim kućištem.

U istoriji će ostati zapamćen i zlatni Rolex koji je legendarna Merilin Monro poklonila Kenediju sa ugraviranom posvetom “Zauvijek s ljubavlju, Merilin.”

Postoji podatak da je u svojoj kolekciji Hari Truman takođe nosio zlatni Heuer hronograf iako ne postoje fotografije ni druge evidencije o kom modelu se radilo. Truman je takođe posjedovao Movado  St. Christopher Coin Watch koji je 2014. godine prodat na aukciji.

Donald Tramp je prvi predsjednik i svjetski lider koji je kreirao sat pod svojim imenom. Satovi koji nose naziv Trump Signature lansirani su 2005. godine. Dizajn ovih satova je svojevrsna mješavina mnogih popularnih luksuznih satova.

Trump+Signature+watch+circle

U ekskluzivnom pakovanju dobijate sertifikat u kojem piše. “Vrijeme je novac. Tako da je važno koji sat nosite. Moja kolekcija je dizajnirana da mjeri novac.” U potpisu, Donald Tramp.