Taylor Swift – Noge vrijedne 40 miliona dolara

Glamour, SHOWBIZ

Za neke zvijezde spoljašnjost predstavlja ključ uspjeha, pa bi njen gubitak bio jednak katastrofi. Zato mnogi imaju plan B: osigurali su dijelove tijela kojima duguju slavu. Tako je, nakon Jennifer Lopez, Dolly Parton, Heidi Klum… i kantri pjevačica Taylor Swift (30) osigurala svoje dugačke noge na 40 miliona dolara! Na ovaj potez se odlučila kako bi umanjila rizik od gubitka imovine vrijedne preko 200 miliona dolara, ako jednog dana ne bi mogla na sceni da izvodi svoje prepoznatljive plesne korake. Ipak, najskuplje noge – od milijardu dolara – ima r’n’b pjevačica, Mariah Carey. To je ujedno i najskuplji dio nečijeg tijela. Nju slijedi David Beckham koji je svoje tijelo osigurao na 200 miliona dolara, kolega Cristiano Ronaldo noge na 103 miliona eura.

Glumica Jamie Lee Curtis (Noć vještica) i manekenka Heidi Klum takođe su osigurale noge. Heidine vrijede 2,2 miliona dolara, s tim da je desna skuplja od lijeve, jer na lijevoj ima ožiljak. Glumica America Ferrera iz serije Ružna Beti osigurala je osmijeh na 10 miliona dolara, a njena poznatija koleginica Julia Roberts na čak 30 miliona dolara.

Među najskupljim dijelovima tijela je i najpoznatija zadnjica na svijetu – ona glumice i pjevačice Jennifer Lopez – vrijedna 27 miliona dolara. Legenda američke kantri scene Dolly Parton osigurala je čuveno poprsje na 3,8 miliona dolara, a britanska pjevačka legenda Tom Jones od prijetnje glatkog torza, dlake na prsima, na sedam miliona eura.

Srednji prst legendarnog Keith Richardsa vrijedi 1,6 milion dolara, ali ne zbog gitare nego zbog pokazivanja paparacima. Tako se duša Rollingstonesa pri potpisivanju polise morao obavezati da će se pridržavati striktne higijene ruku, ali i da će izbjegavati aktivnosti koje mogu da dovedu do povrede prsta. Jedan od rijetkih muzičara koji je osigurao svoj glas je Rod Stewart: šest miliona dolara. Gene Simmons, basista i jedan od pjevača hard rok benda Kiss, osigurao je srž svog imidža, jezik dug 17 centimetara, na milion dolara. Igrač američkog fudbala Troy Polamalu osigurao je svoju grivu na milion dolara. Kosa, duga skoro metar, omaž je samoanskim korijenima fudbalera koji je ujedno i zaštitno lice šampona Head&Shoulders.

U BiH i Hrvatskoj osiguravajuće kuće, za sada, ne nude ovakve mogućnosti osiguranja.