Otvoren Super Konzum Borik

Trgovački lanac „Konzum“ otvorio je preuređeni Super Konzum Borik u Banjaluci u koji je uloženo više od 2,5 miliona KM

Super Konzum Borik kupcima nudi više od 35.000 artikala i 5.000 inovacija, a kako poručuju iz ove kompanije, uređen je u skladu sa najmodernijim svjetskim standardima.

Kupcima su od sada dostupne najbolje ekološke namirnice, a odjel voća i povrća izgleda poput tržnice i nudi samo najbolje od prirode. Na policama voća i povrća banjalučkog Konzuma posebno mjesto zauzima voće iz tropskih krajeva, kiwano i zlatni kivi, zatim kokosov oraha i mini-banane.

Posvećenost kupcu vidljiva je na svakom odjelu, a sa unaprijeđenog pekarskog odjela širi se mirisno toplo pecivo, a kupci se mogu uvjeriti kako mekana tijesta nastaju, rastu i peku se u specijalizovanim pećnicama. Samo nekoliko koraka dalje, sa mirisom peciva savršeno se prožimaju mirisi internacionalne kuhinje, gdje se pripremaju delicije sa dalekih kontinenata u kojima će sva čula uživati.  Na posebno kreiranom odjelu začina kupci se mogu otisnuti na putovanje svijetom i doživjeti ukuse drugih kultura.

Odjel delikatesa izmamiće osmijeh na licima gurmana, gdje je izložena bogata selekcija više od 120 vrsta plemenitih sireva i najbogatija ponuda suhomesnatih proizvoda. Oni koji vole opuštanje uz čašu vina, u Konzum mogu doći po najbolju ponudu vina 70 vinskih kuća iz cijeloga svijeta. Ljubitelji piva u Konzum pubu mogu naći više od 100 različitih vrsta specijalnih i zanatskih, craft piva iz 13 različitih država svijeta.

– Vrijedno smo radili nekoliko mjeseci na pripremi za preuređenje enterijera i stvaranju posebnog doživljaja kupovine, a u ovaj proces bilo je uključeno stotine radnika. Naša preuređena prodavnica pruža brojne novitete, a što je najvažnije povećali smo i broj zaposlenih sa 74 na 130 te proširili asortiman proizvoda koji su na našim policama – istakao je direktor „Konzuma BiH“ Tomislav Bagić.

Dream Factory odjel posebna je priča u kojem dječija mašta nema granica i postaje jedinstvena pustolovina. Tvornica snova, nudi najveći odjel igračaka, prilagođen svim uzrastima i potrebama djeteta.

Osim bogate ponude, prodavnica pruža i inovativnu kupovinu. Kupci će po prvi put u Bosni i Hercegovini moći koristiti pametna shopping kolica na kojima mogu vidjeti trenutne akcijske ponude, pronaći lokaciju svakog željenog artikla, provjeriti cijene proizvoda i ono najvažnije, u svakom momentu mogu očitati sadržaj korpe i ukupnu vrijednost za plaćanje.