Otvorena knjiga rezervacija za prve Alpine

 

Francuska automobilska kompanija Alpine počela je primati rezervacije za prvu seriju svog dugoočekivanog sportskog automobila koji će biti napravljen u 1.955 primjeraka

Potencijalni kupci svoj novi Alpine već mogu rezervisati preko aplikacije na zvaničnoj internet stranici kompanije, a premijerna edicija ograničena je na 1.955 primjeraka, čime se simbolizuje godina u kojoj je kompanija Alpine osnovana.

Iako zvanična oznaka još uvijek nije potvrđena, Alpine A120 u Francuskoj bi trebao koštati između 55.000 i 60.000 eura, a svi koji unaprijed žele da rezervišu svoj primjerak iz premijerne edicije će morati da uplate akontaciju u iznosu od 2.000 eura. U zavisnosti od trenutne raspoloživosti, kupci će moći da biraju broj od 1 do 1.955, a automobil će se nuditi u Austriji, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Japanu, Luksemburgu, Holandiji, Poljskoj, Portugalu, Španiji, Švedskoj, Švajcarskoj i Velikoj Britaniji.

Većina tehničkih detalja automobila i dalje je nepoznata, a na fotografijama se može vidjeti da će produkcijska verzija biti gotovo identična konceptnom modelu Vision. Iz nekoliko različitih izvora stigle su informacije prema kojima će Alpine A120 pokretati 1,8-litarski četverocilindarski turbo-benzinski motor sa 250 konjskih snaga iza kojeg stoji odjel Renaultsport što će biti dovoljno da automobil od 0 do 100 km/h stiže nakon 4,5 sekundi.

Ime Alpine poznato je po interesantno dizajniranim automobilima koji su ostvarili značajne rezultate na svjetskoj reli sceni, što objašnjava veliki interes javnosti za novi automobil.