Mercedes će novu E-Klasu Coupe Edition 1 ponuditi u brojčano ograničenoj seriji

 

Iza naziva Edition 1 krije se tek predstavljeni Coupe model koji je zasnovan na aktuelnoj E-Klasi, a Mercedes će ga ponuditi u 555 primjeraka.

Nije prvi put da u Mercedesu svoje tek predstavljene modele ponude u brojčano ograničenim serijama koje obično karakteriše posebna boja karoserije i nekolicina drugih detalja s kojima se razlikuju od standardnih modela.

Posljednji u nizu takvih automobila je i novi luksuzni Coupe koji je zasnovan na aktuelnoj generaciji E-Klase, a uz dodatak Edition 1 kupci mogu računati na matiranu bijelu boju karoserije i dvobojne 20-inčne aluminijske felge iz AMG asortimana, a u standardnoj opremi automobila su i paketi AMG Line i Night kao i dvobojna luksuzno opremljena kožom obložena unutrašnjost.

555 kupaca E-Klase Coupe Edition 1 moći će da izaberu jedan od četiri ponuđena motora. Dvolitarski četverocilindarski dizelski motor raspolaže sa 194 KS i jedini je dizelski motor u ponudi u ovom slučaju, a dvolitarski četverocilindarski benzinski motor nudi se sa 184 i 245 KS. Najsnažniji u ponudi je trolitarski V6 benzinski motor koji nudi 333 KS.