Filmovi sa Skarlet Johanson najviše zaradili u 2016.

Američka glumica Skarlet Johanson našla se na vrhu liste glumaca čiji su filmovi najviše zaradili u protekloj godini

Zahvaljujući ulogama u filmu o superjunaku „Captain Amerika: Civil War“ i holivudskoj satiri „Hail Caesar“ Forbs je objavio da su filmovi u kojima je glumila Johanson u 2016. godini zaradili ukupno 1,2 milijarde dolara. Na drugom i trećem mjestu su njene kolege iz filma „Captain America“ Kris Evans i Robert Dauni.

Ovaj film kompanije Volt Dizni sa ukupnom zaradom od 1,15 milijardi dolara vodeći je po zaradi u svijetu u 2016. godini, prema podacima Boxofficemoji.com.

Australijska glumica Margot Robi je na četvrtom mjestu sa „zaradom“ od 1,1 milijardi američkih dolara zahvaljujući ulozi u dva filma Warner Brosa „Suicide Squad“ i „The Legend of Tarzan“.

Na Forbsovoj listi prevladavaju filmovi o superjunacima i filmovi snimljeni prema stripovima, uključujući „Batman v. Superman: Dawn of Justice“ i „Deadpool“.

Britanka Felisiti Džouns prvi put se našla na Forbsovoj listi, zahvaljujući ulogama u „Rogue One: A Star Wars Story“, trileru „Inferno“ i magičnoj dječjoj priči „A Monster Calls“. Džouns je na devetom mjestu – filmovi u kojima je glumila su zaradili 805 miliona dolara.

Forbs je svoje kalkulacije zasnovao na ukupnoj prodaji ulaznica za filmove vodećih holivudskih glumaca, ali nije računao animirane filmove.