Lionel Mesi otvorio savremeni restoran u Barseloni

 

Jedan od najpoznatijih fudbalera na svijetu se poželio okušati u preduzetničkim vodama pa je nedavno otvorio moderno uređeni restoran koji će voditi sa članovima porodice

Velik broj vrhunskih sportista se, za vrijeme ili nakon karijere, odlučuju uložiti svoj novac u preduzetničke projekte kojima će se u budućnosti moći baviti. Posljednji u nizu je veliki fudbaler Lionel Mesi. U neposrednoj blizini centra Barselone, Mesi je otvorio restoran “El Bellavista del Jardin del Norte“.

Restoran je uređen u savremenom stilu, a klijente na koje se cilja je daleko od ekskluzivne. Samo uređenje priziva opuštenu atmosferu u kojoj će se svako osjećati dobrodošlim, a cijeli koncept bi trebao biti svojevrsna posveta rodnom mjestu porodice Mesi. Jelovnik donosi neka od najdražih jela Lionela Mesija poput Milanesa Napolitana a Caballo, kao i širok izbor piva, a cijene su izrazito prihvatljive. Iako fudbal nije u fokusu ovog objekta, povremeno će se moći pogledati utakmice na velikim ekranima koji su raspoređeni po svim prostorijama.