Ovo je doručak poznatijih

Jutro je najvažniji dio dana, a jutarnje rutine su od izuzetnog značaja i određuju tok našeg dana i naš opšti uspjeh. Doručak je izuzetno važan i treba da nam pruži najvažnije sastojke za taj dan. Saznajte šta se nalazilo na stolu svjetskih ikona kao i šta danas jedu poznati ljudi kao prvi obrok

Glumica Merlin Monro bila je poznata po tome što je svako jutro pila dva sirova jaja umućena sa mlijekom.

Za razliku od njenog skromnog doručka bokser Muhamed Ali je jeo dva odreska i čak 12 jaja, a često je nakon toga slijedio sladoled.

Frenklin Ruzvelt volio je da svako jutro pojede krofnu sa džemom.

Čelična dama Margaret Tačer poznata je po tome da je rigorozna u raznim pogledima ali takva je bila i kada je jelo u pitanju. Malo je jela, a za doručak je uzimala svega kafu i pola grejpfruta.

Nastavljamo sa čelnicima država gdje je poznato da je Vinston Čerčil jeo zdravo svakog jutra. To je podrazumijevalo meso, jaja i tost kao obavezan dio doručka. Pored toga obično je uz doručak jeo i džem, grejp i viski sa sodom.

Nakon istorijkih ličnosti stižemo do Ričarda Brensona koji voli zdrav doručak i jede voćnu salatu i musli, pise Business Insider.

Pjevač Džastin Timberlejk jede dva doručka. Za prvi doručak voli da jede vafle sa lanenim i bademovim puterom i kajganu. Nakon toga odradi trening poslije kojeg dodaje još jedno jaje u proteinski šejk. (Bizlife)