Porsche Exclusive pripremio Panameru u duhu božićnih i novogodišnjih praznika

 

Porscheova sportska limuzina je pripremljena u odjelu Porsche Exclusive, a krasi je boja karoserije koja je najpopularnija u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika.

Porsche je svoj novi model Panamera Executive premijerno predstavio na Sajmu automobila u Los Anđelesu, a dodatak Executive podrazumijeva povećano međuosovinsko rastojanje od 150 milimetara zbog kojeg će profitirati putnici koji svoje vrijeme provode na zadnjim sjedištima.

Takvu su Panameru u odjelu Porsche Exclusive odabrali kao osnovu za doradu koja se kupcima nudi u crvenoj boji karoserije koja je kombinovana sa nekoliko crnih detalja. Dominantno crnu kožom obloženu unutrašnjost Porsche Exclusive je oplemenio crvenim detaljima koji se mogu vidjeti na kontrolnoj ploči, centralnoj konzoli i oblogama vrata. U skladu s bojom automobila obojen je i ključ za otključavanje i pokretanje motora.

Iako Porsche nije objavio fotografije na kojima se može vidjeti u kakvoj raskoši će uživati dvoje putnika na zadnjim sjedištima, već se zna da Panamera Executive nazad raspolaže odvojenim multimedijalnim sistemima kojima se upravlja preko 10,1-inčnih monitora koji su postavljeni na naslonima prednjih sjedišta. Prostor između putnika popunjen je širokom centralnom konzolom, a tu su i sklopivi stolići.

S obzirom na to da je novogodišnja Panamera Executive bazirana na modelu Turbo, automobil se standardno isporučuje s pozamašnom količinom serijske opreme koja se uz slabije motorizovane verzije mora doplatiti. Kupci koji žele sve opcione elemente koje Porsche Exclusive nudi uz ovaj automobil trebalo bi da izdvoje više od 180.000 eura.