U Las Vegasu sve u znaku pametnih uređaja

Više od 3.800 izlagača privuklo je preko 165 000 posjetilaca na ovogodišnjem Consumer Electronics Show 2017 (CES) u Las Vegasu.

Na najvećem sajmu potrošačke elektronike pažnju su najviše privukli pametni uređaji koji nude rješenja za obogaćenu i virtualnu stvarnost. Osim pametnih kuća i vrhunskih mobilnih telefona, televizora, satova i drugih elektroničkih uređaja, industrija veliku pažnju posvetila razvoju s internetom povezanih autonomnih vozila.

Lenovo je na CES-u predstavio niz novih proizvoda i oni su uvjereni da moderni potrošači očekuju naprave prilagođenje potrebama i navikama korisnika, bez obzira da li ih upotrebljavaju u kancelariji, kod kuće ili na putu.

Jedan od glavnih ciljeva kompanije je da ponudi rješenja za pametni i povezani dom najvećem broju domaćinstava i učiniti da ove tehnologije budu što dostupnije. U Lenovu su proveli niz istraživanja navika i problema korisnika i razvili nove personalizovane digitalne pomoćnike Smart Assistant, koji koriste tehnologiju prepoznavanja govora Amazon Alexa. Smart Assistant prepoznaje naredbe korisnika, a zatim provodi pretraživanje interneta, aktivira multimedijalne sadržaje, sačinjava liste, ubacuje evidencije u kalendaru i još mnogo toga. On uči i postaje pametniji, a može upravljati drugim uređajima za pametne kuće.

Među novitetima Lenovo predstavlja novu generaciju proizvoda ThinkPad X1, koji sve više zamagljuje granicu između laptopa za poslovnu i ličnu upotrebu.

Prvi pametni telefon s tehnologijom Tango, Lenovo Phab 2 Pro, je već u prodaji, a za još bolje korisničko iskustvo su se pobrinuli mnogi programeri sa novim aplikacijama.