Otvoren Sajam građevine u Beogradu

Srbija je za 2017. obezbijedila poslove za domaće građevinare u vrijednosti od 970 miliona eura, trenutno ima oko 9.000 aktivnih gradilišta, 30.000 direktno zaposlenih i tri puta više indirektno zaposlenih

U Beogradu je otvoren 41. Međunarodni sajam građevinarstva (SEEBBE), na kojem učestvuju izlagači vodećih kompanija iz svih segmenata građevinske industrije i to iz 25 zemalja: iz regiona, kao i iz Austrije, Bugarske, Češke, Italije, Kine, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rumunije, Rusije. Samo iz Turske prisutno je 25 kompanija. Sajam će trajati do 23. aprila, a održava se u šest hala i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, na oko 36.000 kvadrata izložbenog prostora, na kojem su izloženi građevinski materijali, mehanizacija, hemija u građevinarstvu, prefabrikovani sklopovi za građenje, instalacije, sanitarije, alati, podne i zidne obloge, klimatizacija i grijanje, rasvjeta i montažni objekti.

U okviru Sajma građevinarstva u hali 2A održava se i Međunarodni sajam kamena i prateće industrije. Na sajmu građevinarstvam posjetiocima se odobravaju i ekskluzivni sajamski popusti od pet do 30 posto na proizvode i usluge izlagača. Radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati. (T.)