Corum nas oduševljava svojim novitetom

Kreiran od strane brilijantnog italijanskog časovničara, Vinsenta Kalabrezea 1980.godine, Golden Bridge mehanizam obavezni je dio Corum modela u proteklih nekoliko godina, nakon što je Loren  Bese redizajnirao originalni dizajn prije jedne decenije…

Intrigrantni mehanizam baget forme bio je dio brojnih Corum časovnika, a uvijek je hvaljen od strane brojnih stručnjaka, kolekcionara i fanova. Švajcarski časovničarski brend upravo je sada predstavio svoj najnoviji model koji Golden Bridge prenosi u novu eru, sa spektakularnim Art Deco inspirisanim brojčanikom. Golden Bridge Round 43 Art Deco smiješta ovaj nevjerovatni mehanizam u standardno okruglo kućište, ali je most uramljen sa obe strane uz pomoć seta mesinganih žica, koje nas podsjećaju na kablove koji se koriste za konstrukciju visećih mostova.

Corum će ovog novog ljepotana predstaviti u dvije verzije – jedna će dobiti mehanizam od žutog zlata i zlatne žice, dok će drugi imati mehanizam i žice obložene rodijumom. Corum Golden Bridge Round 434 Art Deco pokreće CO 113 mehanizam, sa frekvencijom od 28.800 bhp, kao i rezervom energije u trajanju od 40 sati. Mehanizam je identičan onom koji se može naći u drugim Corum Golden Bridge modelima, ali ima mostove i glavni element kreiran od 18-karatnog zlata.

Kućište ovog modela mjeri 43 mm u prečniku, a napravljeno je od titanijuma i obloženo dijamantskim DLC finišom, koji mu je podario primamljivi sjajno crni izgled. Round 43 Art Deco model će biti proizveden u ograničenoj seriji sa samo 188 komada u svakoj verziji, dok će njegova cijena iznositi 23.800 dolara.