Guess predstavio nove Connect pametne satove

Kada je kompanija Guess prosljednji put pokušala napraviti smartwatch, uspjeh nije bio velik, ali se sada odlučila na drugi pokušaj s ciljem da postane ozbiljniji rival drugim brendovima koji proizvode ove uređaje

Guess je u posao sa smartwatchima ušao 2015. godine uređajem nazvanim Guess Connect, koji nije bio posebno tehnološki napredan, ali je bio dosta komplikovan za korištenje.  Kompanija je predstavila nove Connect pametne satove koji su tehnološki napredniji, ali nude ono što već postoji na tržištu.

Satovi koriste Android Wear 2.0 operativni sistem te se mogu povezati sa smartphoneima koji imaju operativne sisteme Android i iOS. Google je predstavio OS Android Wear 2.0 prošlog mjeseca uz dva nova LG-jeva sata. Najvažnije novosti su Google Assistant, mogućnost direktnog preuzimanja aplikacija, kao i unos teksta swipe pokretima.

Guess smartwatch ima virtuelnu tastaturu, Smart Reply opciju i mogućnost prepoznavanja rukopisa, što je novo za Connect satove, ali ih pojeduje većina satova koji koriste Android Wear.

Smartwatch posjeduje Qualcommov Snapdragon Wear 2100 procesor, a dolazi u dvije veličine, 41 i 44 mm. Moguće ga je prilagoditi zahvaljujući više od 100 kombinacija kada je riječ o izgledu ekrana, boji, brojčanicima i slično. Ponuđene su i brojne opcije narukvice.

Guess još uvijek nije objavio sve datalje i cijenu.