Corum je neobični časovnik od 100.000 dolara

Corum Bubble 47 Flying Tourbillon je časovnik nazvan “bubble watch” jer njegov veliki safirni kristal ima više značaja od estetskog

Časovnici uglavnom imaju ravne safirne kristale sa antireflektivnim oblogama, ali Corum model ima nešto sasvim drugačije što ga čini unikatnim. Zbog ekstremne prirode zaobljenog safirnog kristala ovog modela, on ima izgled koji mnogi ljubitelji horologije obožavaju.

Ovom izgledu doprinosi i kućište sata prečnika 47 mm napravljeno od 18k roze zlata, koje naglašava njegovu veličinu. Debljina kućišta je nevjerovatnih 18.55 mm, upravo zbog zaobljenog safirnog kristala tako da ovo nikako nije mali, minimalistički elegantni časovnik. Njegova svrha je privlačenje pažnje.

Još jedna stvar koja akcentuje njegov interesantni izgled jeste velika mesingana lobanja koja sačinjava njegov brojčanik. Krupne, prazne, izdubljene oči u kombinaciji sa detaljima u boji crnog uglja, kreiraju gotički izgled koji se rijetko kada može vidjeti na luksuznim modelima. Usta lobanje su poslužila kao ram za funkciju turbilona smještenu na šest sati, što dodatno naglašava njegovu mističnu prirodu.

Ovaj časovnik pokreće mehanizam CO 016. U pitanju je automatski mehanizam koji se oslanja na mikro rotor za navijanje. Mikro rotor sadrži Corum ključ od 18k crvenog zlata, dok je rezerva energije ovog modela 72 sata, a frekvencija mehanizma iznosi 3Hz.

Sa cijenom od 100.500 dolara, Corum Bubble 47 Flying Tourbillon djeluje kao veoma neobični časovnik. Iako će privući mnogo pažnje, njegov izgled će cijeniti samo oni posebni ljubitelji časovnika, koji znaju da poštuju individualizam.