Savršeni sat za svaku priliku

Satovi

Sat je jedan od modnih aksesoara koji se mijenja za svaku priliku

Sa druge strane, postoje modeli satova koji su dovoljno univerzalni da savršeno odigraju svoju ulogu u koji god scenario da ih stavite. Oni se savršeno uklapaju sa kombat pantalonama i čizmama, kupaćim kostimom ili elegantnim odijelom. Jedno je sigurno – mamiće poglede gdje god da ih ponesete.

Predstavljeni ranije ove godine na Baselworld izložbi satova, najnoviji SevenFriday modeli koji su dio nove S-Series kolekcije, za cilj imaju da vam oduzmu dah satovima kao što je SevenFriday S2/01, odnosno prvi časovnik predstavljen u ovoj liniji. Sa kockastim PVD kućištem, koje ima slični dizajn koji posjeduju modeli iz P-Series, novitet predstavlja omaž industrijskim dizajnima ranijih modela.

S2/01 ima vintage vibracije, sa kućištem napravljenim od nerđajućeg čelika prečnika 47 mm, koje je dekorisano od peskiranog PVD antičkom mesinga. Ovaj prsten definitivno akcentuje brojčanik na pravi način, dajući mu sirovi industrijski izgled. S2/01 časovnik je vodootporan do dubine od trideset metara i to je samo jedan dio njegove privlačnosti.

Pažnja posvećena detaljima prilikom izrade ovog časovnika je jednostavno nevjerovatna – on ima kazaljke sa mesinganim finišima, rodijumsku kazaljku za minute, mineralno staklo sa anti-reflektivnim slojem, delimično skeletonizovani metalik brojčanik…

Izložena balansa opruga na poziciji sedam sati doprinosi privlačnosti ovog modela, dok vintage crni kožni kaiš idealno prati čitavu priču. Ovaj model pokreće 82S5 Miyota mehanizam, koji nije pretjerano prefinjen, ali dolazi sa rezervom energije od 40 sati. (Luxlife)