Jedna od najvećih kolekcija automobila ide na aukciju

 

Preko 700 vozila jednog ljubitelja automobila iz Ohaja će se naći na aukciji u SAD-u

Ron Hackenberger je počeo je da skuplja četvorotočkaše sa samo 15 godina, kada je od novca pozajmljenog od svog djede kupio jedan Studebaker.

Strast za automobilima nikad ga nije napustila. Nastavio je opsesivno da kupuje automobile, ali i kamionete, motocikle, pa čak i traktore.

Često je putovao po SAD-u zahvaljujući tome što je imao prevozničku firmu, a kasnije je poslove proširio i na biznis sa nekretninama, ugostiteljstvo, stočarstvo i druge djelatnosti. Pošto mu novca nije nedostajalo, sa tih putovanja uvijek se vraćao sa nekim automobilom za svoju kolekciju.

Sa velikim brojem sakupljenih automobila, nije stigao da se bavi njihovim održavanjem i restauracijom, zbog čega je većina vozila u veoma lošem stanju.

Sada kada su ga sustigle i godine prinuđen je da kolekciju proda na aukciji koja će se održati u julu ove godine.

Svi primjerci koji će biti ponuđeni na prodaju još nisu popisani, ali među više od 700 vozila nalazi se oko 250 Studebakera, modela za koji je Hackenberger očigledno bio posebno vezan. Pored toga, tu su i jedan DeLorean, Porsche, nekoliko Jaguara i mnoga Citroenova vozila iz 60-tih i 70-tih godina 20. vijeka. (B92)