Orbico preuzeo Everet, postaje najveći distributer kozmetike u Evropi

Hrvatska kompanija Orbico u vlasništvu Branka Roglića je krajem januara preuzela slovensku distributersku grupu Everet, drugog najvećeg distributera kozmetike u regiji

Nakon ovog preuzimanja ukupni godišnji prihod Orbica će dostići iznos od dvije milijarde eura, a do 2020. godine kompanija planira prihod od četiri milijarde eura, nakon što su prošle godine iznosili 1,8 milijardi eura.

Kolika je suma koju je Orbico platio za Everet nije poznata ali je poznato da on ostvaruje godišnji promet od oko 35 miliona eura, tako da će s njime Orbico prerasti nivo od 200 miliona eura prihoda samo u sektoru kozmetike i tako postati najveći distributer kozmetike u Evropi.

Grupa Everet je završila 2015. godinu sa više od 33 miliona eura prometa, a nešto manje od 45 miliona eura prihoda. U 12 zemalja Everet distribuiše oko 130 brendova. Orbico je prošle godine poslovao u 19 zemalja i imao više od 20 miliona dobiti, a ove godine planira 35 miliona profita.

Orbico distribuiše vodeće kozmetičke brendove uključujući i prirodnu kozmetiku, a ovom kupovinom kompanija dobija robne marke koje dosad nisu imali. Sa Everetom će dobiti neke druge prestižne marke u kozmetici i parfemima poput L’Oreal Produits de Luxe, Calvin Klein, Cerruti, Davidoff, Bvlgari i dr.