Destinacije inspirisane Oskarom i glamurom s crvenog tepiha

Bliži se najvažnije veče u godini za Holivud, a u susret dodjeli Oskara, koja se održava 26. februara, Booking.com predstavio je pet Oskarima inspirisanih destinacija, kako bi putnici i sami mogli da iskuse djelić glamura kojim žive holivudske filmske zvijezde

„Manchester by the Sea“, Masačusets, SAD

Radnja filma odigrava se u obalskim gradićima blizu Masačusetsa, Glosteru, Rockportu i Beverliju. Film prati domara koji živi u Bostonu i nakon bratove smrti prisiljen je da se preseli se nazad u svoj rodni grad kako bi se brinuo o bratiću. Glavne uloge tumače Kejsi Aflek i Mišel Vilijams.

Beauport Hotel Gloucester smješten je na sjevernoj obali Masačusetsa i za vrijeme sezone gostima nudi spoljašnji bazen i terasu, džakuzi, fitnes centar i restoran. Plaža je odmah do hotela, što gostima omogućava uživanje u vodenim sportovima.

„La La Land“, Los Anđeles, SAD

Ako želite da ugledate neku od filmskih zvijezda, ovo je mjesto na koje morate otići. Ovdje se odvija i radnja mjuzikla La La Land. Kostimi i scenografija odaju počast Holivudu i mjuziklima iz 40-ih i 50-ih godina prošloga vijeka, u kojem mladi džez pijanista, kojeg glumi Rajan Gosling i talentovana glumica, Ema Stoun, pokušavaju da ostvare svoje snove i naravno zaljubljuju se.

Možete odsjesti u luksuznom The London West Hollywood at Beverli Hils hotelu i doživite tretman kakav dobijaju zvijezde s crvenog tepiha uz usluge svjetske klase koje nudi ovaj smještaj. Na korak od Beverli Hilsa i šoping zone na Rodeo Drajvu, ovaj hotel na zapadu Holivuda nudi bazen na krovu i restoran koji svaki dan poslužuje doručak koji je u cijeni boravka.

„Lion“, Kolkata, Indija

Film je snimljen prema istinitoj priči o petogodišnjem dječaku iz Indije, imena Saru, koji se izgubio, bio odvojen od svoje porodice, a spletom okolnosti usvoji ga porodica iz Australije. Kroz godine odrastanja Saru se prisjeća svoga djetinjstva u Indiji i koristeći Google Earth pokušava da pronađe svoju porodicu. Glavne uloge imaju Dev Patel i Nikol Kidman, a film je sniman u Kalkuti u Indiji, kao i na raznim lokacijama u Australiji, uključujući Hobart u Tasmaniji i Melburn u Viktoriji.

Oberoi Grand Kolkata hotel nalazi se u najvećem šoping dijelu Kolkate i nudi i bazen, teretanu, spa centar, Bengali restoran. S ove lokacije gostima je jednostavno da krenu u istraživanje grada u kojem mogu vidjeti Maidan park, Victoria Memorial i Indijski muzej.

„Greben spašenih“, Sidnej, Australija

Film je snimljen prema istinitim događajima za vrijeme Drugog svjetskog rata o vojniku Dezmondu Dosu, vojnom bolničaru, kojeg glumi Endru Garfild, a koji je pokazao neviđenu hrabrost za vrijeme neprijateljskih napada, čime je dobio Medalju časti. Neki dijelovi filma snimani su u Nort Vest Taun of Ričmond, blizu Sidneja, koji je prilagođen kako bi izgledao poput gradića iz 1940-ih godina.

Aparthotel QT Bondi savršeno je mjesto za odmor ako putujete u Sidnej. Nalazi se samo 3 minuta od pješčanih plaža Bondi, pored kojih se nalaze lokalni restorani, kafići i dućani. Na rubu poznatog Blue Mountains nacionalnog parka gradić je Ričmond, u kojem možete zaviriti na lokaciju koja je bila set za snimanje filma.

„Moonlight“, Majami, SAD

Radnja filma prati mladog Afroamerikanca Čirona koji se suočava sa svojom seksualnošću i pokušava da pronađe svoje mjesto u Majamiju od djetinjstva do odraslog doba.

Ako putujete u Miami, putujte sa stilom i odsjednite u art deco hotelu Four Seasons Hotel Majami. Smješten nasuprot Biscayne zalivu omogućava gostima da uživaju u spa centru, dva bazena i restoranu. Ako poželite, možete se prošetati po gradu i uživati u dućanima, restoranima i noćnom životu, po kojem je Majami poznat. (Punkufer)