Devet firmi iz RS želi saradnju s VW-om

Predstavnicima njemačke kompanije “Folksvagen” predstavljeni su projekti koje su predale firme iz Republike Srpske zainteresovane za saradnju sa ovom kompanijom u oblasti autoindustrije

– Ovim je završen neki prvi draft i sada ide druga faza u kojoj postoji zahtjev za nekim dodatnim, užim podacima – rekao je direktor Sektora granskih udruženja u Privrednoj komori Republike Srpske Pero Ćorić. On je dodao da je sa predstavnicima “Folksvagena” ranije posjetio devet firmi iz RS kojima je predstavljeno koje uslove treba da zadovoljavaju, kakve standarde i tehnologije i u kojem pravcu teba ići njihova dalja priprema.

Riječ je  o firmama “Kosmos”, “Novi Jelšingrad”, “VIS” i “Elas” iz Banjaluke, “SEP” i “Orao” iz Bijeljine, “Sim tehnik” iz Kotor Varoša, “TPE” iz Laktaša i “Mreža netvork” iz Dervente.

Ćorić je rekao da je autoindustrija širok pojam, daje velike mogućnosti firmama, jer uključuje u sebe na hiljade kooperanata i ulazak u poslove u ovoj oblasti nije aktivnost od danas do sutra, već mukotrpan proces. Autoindustrija jedna od najjačih industrijskih grana i može se reći da je onome, ko se uključi u tu oblast, budućnost zagarantovana. On je rekao da će i dalje raditi sa firmama kako bi vidjeli koje će od njih imati interesa da rade za autoindustriju.