McDonald’s uskoro uvodi dostavu hrane

McDonald’s je odlučio isprobati novu strategiju kojom se nadaju postići nove poslovne uspjehe – dostavljaće hranu

Iz popularnog lanca brze hrane su objavili kako eksperimentišu s različitim modelima dostave, koji bi uključivali i sarađivanje s trećim strankama u cijelom svijetu.

Jedna od najbitnijih stavki u poslu s restoranima je brzi porast u potrebi za dostavama. Uz eksplozivni rast kompanija za dostavu, stvorila se izvanredna prilika za poslovni rast – navodi se u saopštenju.

– Nijedna druga kompanija koja radi s hranom nema ovakav doseg i mogućnost da bude pristupačna mušterijama kao mi rekli su u McDonald’su.

Na području pet McDonald’sovih najvećih tržišta: Americi, Francuskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj i Kanadi,  gotovo 75% stanovništva živi u krugu od pet kilometara od McDonald’sa. Američki kupci su ionako već dugo sanjali o danu kad neće morati ustati iz kauča kako bi otišli po omiljeni hamburger. McDonald’s je već razvio mali pilot program dostave na Floridi.

McDonalds već dostavlja na nekim tržištima kao što su Kina, Južna Koreja i Singapur, a prihodi iz dostave su im, samo u prošloj godini, iznosili gotovo milijardu dolara. Kineski McDonald’s je utrostručio svoj posao s dostavama od 2008., kad su počeli s tim programom. Samo prošle godine u Kini, posao im je porastao za 30%.