Lista perspektivnih industrija za započinjanje novog biznisa

Startup

Sajt Inc.com na osnovu razgovora sa ekspertima i investitorima napravio je listu industrija koje nude velike mogućnosti za nove poduhvate i startup poslove ove godine

Meditacija i treninzi svjesnosti i fokusiranosti
Sve više korporacija troši na programe za poboljšanje fokusa zaposlenih. Time što se ulaže u zaposlene, doprinosi se sveukupnom radu. Ako bi postojala applikacija za trening, to bi privuklo i širu publiku, mada svakome prija da vježba u prijatnom prostoru, sa još nekoliko ljudi.

Kafa ili čaj ”to go”
Sve više ljudi voli da kupuje kafu u svojoj lokalnoj kafeteriji, ili negdje blizu posla. Osim što je kupcima važno da je kafa dobrog ukusa i servirana u lijepoj čaši, takođe je bitno da ne moraju mnogo da čekaju da se ohladi. Zato se pojavljuju prodavnice kafe u staklenim bocama koje mogu da se popiju odmah, a obrađene su na niskoj temperaturi. Tim procesom, koji traje nekoliko sati, dobija se kafa koja je manje gorka od tradicionalne. Prema nekim podacima, od 2013. do 2015. godine prodaja ovih pića koja mogu da se ponesu sa sobom se utrostručila, tako da je jasno da je ovo prilično isplativa industrija.

Tehnologija mobilnosti
Ova industrija startapima nudi potencijalno partnerstvo uz mogućost saradnje sa velikim brojem kompanija i proizvođača automobila koji rade na autonomnim vozilima. Sve velike kompanije razvijaju svoje modele self-driving vozila. Tako je npr. Ford investirao milijardu dolara u svoje napore da razvije autonomno vozilo do 2021. godine.

Briga o ljubimcima
Tehnološke inovacije stalno mijenjaju ovu granu industrije, koja je samo u Americi procijenjena na 60 milijardi dolara. Prihodi od brige i njege ljubimaca su skoro 8 milijardi dolara u 2016. godini. Prema nekim procjenama ova grana industrije će rasti 7 odsto godišnje do 2021. godine.

Građevinski menadžment
Globalno finansiranje hardvera i softvera za građevinske projekte, ili prodaju i iznajmljivanje opreme, naraslo je na 254 milijarde dolara u 2015. godini. Građevinarstvo i sve povezano s njim je još uvijek veoma perspektivna industrija.

Sintetička biologija
Zdravlje i briga o životnoj sredini povlače za sobom i interesovanje za genetski modifikovane lijekove, hranu i gorivo. To su naravno veliki i skupi projekti, ali isplativost je velika kao i mogućnosti.

Vizuelni podaci
Napredak u vještačkoj inteligenciji doveli su do toga da sve više kompanija radi na tumačenju vizuelnih podataka. Tehnologija, koja je privukla 522 miliona dolara u 2016. godini, može se primijeniti i na dječiji razvoj, društvene medije i analizu interneta. Dobar primjer jeste tehnologija unaprijeđenog prepoznavanja lica da bi se analizirali selfiji.

Tehnologija koja pomaže pri kupovini
Zašto biste napuštali svoju dnevnu sobu da biste išli u kupovinu, kada možete da dobijete sve podatke o odjeći odmah, i to na svom telefonu. Jedan od značajnijih primjera je kompanija smještena u Londonu „Iconeme“, koja je kreirala tehnologiju koja prebacuje informacije o proizvodima od lutki iz izloga do pametnih telefona kupaca. (Taster)