Zbog korone sve manje ljubavnih scena u filmovima

Film

Amanda Blumental, čije je zanimanje da glumcima osigura bezbjednost tokom snimanja seksi scena, rekla je da je vrlo vjerovatno da glumci neće željeti da se ljube u usta sa kolegama. Ona je otkrila da je i prije uvođenja karantina nekolicina glumaca negodovala zbog snimanja scena ljubljenja.

Amanda je kazala da se može dogoditi da se uvede testiranje ili pregled prije početka snimanja, a ako glumci i dalje ne budu željeli da se “intimiziraju”, moraće da se uvedu novi načini za snimanje romantičnih scena.

Velike filmske produkcije, kako piše Daily mail, spremaju projekte koje će glumcima sa A liste omogućiti zaštitu na setu i van njega. To će najvjerovatnije rezultirati obaveznim testiranjem na koronu, kako zvijezda, tako i ekipe koja snima.

Slična situacija je i u filmskoj industriji Tajlanda. Vlasti te zemlje dale su instrukcije filmadžijama da ne snimaju ljubavne ili scene borbi, ili bilo kakve druge vrste scena koje uključuju blizak kontakt glumaca.

Tamošnji Sekretarijat za kulturu izdao je naređenje da se snimanja moraju odvijati u provjetrenim prostorijama u kojima ne smije boraviti više od pedeset ljudi.