Novi Nissan X-Trail 4×4 stigao u BiH

 

Na bh. tržištu u gami robusnog Nissana X-Traila je sada dostupna i najsnažnija verzija 2.0 DCi dizelaša, koja će se konačno u ediciji 4×4 pogona moći upariti sa automatskim Xtronic CVT mjenjačem

Nissan je krajem protekle godine lansirao novi 2.0-litreni dCi agregat sa 177 KS i impresivnih 380 Nm obrtnog momenta. Pored aktuelne verzije 1.6 dCi sa 130 KS, ovo je korak naprijed za kupce koji žele zapreminski veći i snažniji agregat. Prava novost je Nissanova težnja da zadovolji i najzahtjevnije kupce, koji uz 2,0-litarski dizel i 4×4 pogon ovaj paket po prvi mogu upariti sa automatskom Xtronic CVT transmisijom.

S novim 2.0 dCi agregatom X-Trail je savršen odabir za porodice koje su u potrazi za još većom avanturom. U konfiguraciji sa pet ili sedam sjedišta, uvijek je na raspolaganju izdašan prtljažni prostor.

Prodaja X-Traila je u konstatnom porastu, a samo u 2016. prodaja u Evropi je skočila za čak 50 posto u udnosu na godinu prije. Nissan s razlogom očekuje novo povećanje prodajnih rezultata, s obzirom da najsnažnije verzije u srednjem SUV segmentu pokrivaju čak 46 posto.