Italijanski Ferrero preuzima američki brend Fannie May

Italijanski proizvođač čokolade i ostalih konditorskih proizvoda Ferrero dogovorila je akviziciju  američke konditorske kompanije Fannie May koja prozvodi premium čokoladne bombonjere

Kompanija Fannie May kao i njen brend Harry London, ima mrežu od 80 maloprodajnih trgovina, kao i asortiman privatne robne marke kao i ugovorenu kooperantsku proizvodnju. Proizvodna postrojenja nalaze se u Ohaju, a distributivni centri u Ohaju i Ilinoisu. Imaju 750 stalno zaposlenih radnika.

Prodavac je kompanija 1-800-Flowers, koja se bavi online cvjećarstvom, a Ferrero će s njom potpisati ugovor o daljnjem trgovačkom partnerstvu dok se transakcija ne dovrši u odnosu na neke proizvode Fannie Maya i prodajne kanale.

Prema procjenama kompanije Ferrero pod upravom 1-800-Flowersa, kompanija Fannie May postala je jedan od najpoznatijih premium konditorskih brendova na američkom srednjem Zapadu. Potpisani ugovor će italijanskoj konditorskoj industriji omogućiti da se proširi izvan svog uobičajenog maloprodajnog tržišta u Evropi.

Po završetku preuzimanja, Fannie May će poslovati kao samostalan subjekt i brend unutar Ferrero Group uz podršku Ferrerove filijale u SAD.