Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u BiH veće za 3,2 odsto

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u februaru više su za 0,8 odsto u odnosu na januar, te više za 3,2 odsto u odnosu na isti mjesec 2016. godine

U februaru, u poređenju sa januarom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu više su za 0,3 odsto, te više za 2,7 odsto u odnosu na isti mjesec lani, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u drugom mjesecu više su za 1,5 odsto u odnosu na januar, te više za 3,9 odsto u odnosu na februar 2016. godine.

U februaru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda porasle su u sektoru energije za 0,1 odsto, intermedijarnih proizvoda za 1,6 odsto, netrajnih proizvoda za 0,3 odsto, te kapitalnih proizvoda za 0,4 odsto.

Proizvođačke cijene u februaru ove godine, u odnosu na isti mjesec lani, više su sektoru energije za 5,8 odsto, te intermedijarnih proizvoda za 4,9 odsto, dok su opale u sektoru kapitalnih proizvoda za 1,5 odsto, trajnih potrošačkih dobara za 0,5 odsto, te netrajnih proizvoda za 0,8 odsto. (Srna)