Eksterna baterija za one koji žele uvijek da budu dostupni

Sigurno vam se desilo da se vam se veza prekinula jer vam se ispraznila baterija na mobilnom telefonu

U većini slučajeva će jedina negativna posljedica biti nerviranje, ali ako ste poslovni nemogućnost pozivanja i primanja poziva može predstavljati i značajan finansijski gubitak. Kupci ne čekaju i ako ne mogu dobiti vas, nazvaće vašeg konkurenta i nabaviti robu.

Jednostavno i praktično rješenje je nabavka eksterne baterije, takozvanog Power Bank-a. Adata Power Bank A10050QC se izdvaja od konkurencije velikim kapacitetom, koji je dovoljan da se većina prosječnih telefona napuni nekoliko puta, a moći ćete gotovo do vrha da napunite i bateriju tableta. Telefon možete povezati preko standardnog USB porta, ali i preko moderno USB Type-C konektora koji, pored jednostavnije upotrebe, donosi i mogućnost brzog punjenja. Odgovarajuće telefone možete puniti čak do 4 puta brže, a prosječan telefon možete od 0 do 80% napuniti za samo 30 minuta i time uštedjeti dragocjeno vrijeme.

Jedna od većih grešaka koju kupci prave je što prilikom odabira eksterne baterije u obzir uzimaju samo dva faktora – cijenu i kapacitet. Bezbjednost bi trebala biti na prvom mjestu, jer nije mudro sudbinu mobilnog telefona i dragocjenih podataka koji se u njemu nalaze prepustiti na milost i nemilost baterijama sumnjivog kvaliteta. Dobra eksterna baterija mora imati ugrađenu kvalitetnu zaštitu, koja će spriječiti oštećivanje telefona. O kvalitetu Adata A10050QC eksterne baterije dovoljno govori i podatak da istovremeno može puniti i telefon i tablet, što je opterećenje koje mnogo drugi slični uređaji ne mogu izdržati. Pored toga, u A10050QC su ugrađeni sigurnosni mehanizmi koji sprečavaju pregrijavanje tokom punjenja, pojavu kratkog spoja i velike oscilacije napona. Uređaj je zaštićen aluminijumskim kućištem otpornim na vatru. (BiF)