Novi Renault Megane RS imaće preko 300 ks

Renault je potvrdio da će novi Megane RS imati snažniji motor nego ikad prije

Ljubitelji sportskih hečbek automobila sa nestrpljenjem iščekuju RS verziju akteulnog Megana, koji će odmjeriti snage sa modelima kao što su Honda Civic Type R ili Ford Focus RS, čime će dugogodišnje rivalstvo ući u novu eru.

I dok je Ford posljednju generaciju Focusa RS ponudio u varijanti sa pogonom na sva 4 točka, Renault će se i dalje držati dokazanog prednjeg pogona koji je prethodnoj verziji modela Megane RS svojevremeno donio titulu najbržeg automobila u svojoj klasi na stazi Nirburgring.

Kada se pojavi, novi Megane RS za zvanje najbržeg na čuvenoj njemačkoj pisti moraće ovog puta da se bori sa modelom Volkswagen Golf GTI Clubsport S, koji je aktuelni vladar na “zelenom paklu” Nirburgringa, u svom automobilskom segmentu.

U novi juriš na rekord staze u klasi serijskih modela sa prednjim pogonom, Megane RS će krenuti naoružan 2.0 turbo benzincem koji će proizvoditi preko 300 konjskih snaga. Vjeruje se da će ovaj motor razvijati blizu 320 ks, sa koliko raspolaže i novi Civic Type R.

Motor će standardno biti uparen sa šestobrzinskim manuelnim mjenjačem, ali će Renault kao opciju ponuditi i automatizovani šestostepeni mjenjač sa duplim kvačilom.

Što se tiče dizajna, u francuskom proizvođaču kažu da on neće biti previše “agresivan”, jer se to ne uklapa u njihovu estetsku filozofiju. Novi Megane RS imaće premijeru tokom 2017.