Više od 10.000 kreveta u Neumu spremno za turiste

Neum ove godine očekuje da bi mogao zabilježiti rekordne posjete gostiju i turista, a za sada jedina prepreka na tom putu su gužve na graničnim prelazima

Portparol Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Pero Pavlović Feni je rekao da Neum spremno dočekuje još jednu turističku sezonu s 10.000 registrovanih kreveta. i da su spremni prihvatiti brojne goste iz BiH i turiste iz zemalja Evrope i svijeta, poručio je Pavlović.

U vezi s gužvama na graničnim prelazima rekao je da Opština Neum čini maksimalne napore da umanji taj problem da bi štetnost po turističku sezonu bila smanjena. Povezanost Neuma s drugim dijelovima BiH, preko ceste prema Stocu i Čapljini, takođe je pitanje koje direktno utiče na broj turista u sezoni. Uprkos svim obećanjima da će se raditi i okončati brza cesta Stolac-Neum, i druge ceste koje će povezati Neum s BiH, značajnih pomaka još nema, naveo je.

Neum će u pravom smislu postati onda kada s drugim bh. gradovima bude povezan modernim, brzim cestama. Dok taj problem ne bude riješen lokalna zajednica i Turistička zajednica HNK rade onoliko koliko mogu da privuku goste i turiste, da im omoguće ugodan boravak i raznovrstan sadržaj.

Predstavnici Turističke zajednice HNK-a, ističe Pavlović, česti su učesnici skupova o turizmu širom Evrope, gdje govore o Neumu i potencijalima koje on ima. Naglasio je da su brojni stručnjaci govorili o ljepotama Neuma i preporučili ga kao nezaobilaznu destinaciju.