Huawei povećao isporuke pametnih telefona za 21,6 posto

Kineska tehnološka kompanija Huawei Consumer Business Group u prvom je ovogodišnjem tromjesečju isporučila 21,6 posto više pametnih telefona nego u istom razdoblju prošle godine te je povećala udio na svjetskom tržištu na gotovo 10 posto

Ističući kako su samo u evropskim zemljama u prva tri ovogodišnja mjeseca isporučili 15 posto više pametnih telefona nego lani, iz te kompanije iznose podatke analitičke kuće IDC po kojima su s povećanjem udjela na svjetskom tržištu pametnih telefona na blizu 10 posto dodatno učvrstili poziciju jednog od tri najveća svjetska proizvođača pametnih telefona.

– Prvo tromjesečje ove godine označilo je snažan rast na brojnim tržištima te su nam u 52 zemlje isporuke pametnih telefona porasle za više od 50 posto dok se u njih 32 rast udvostručio. U evropskim zemljama isporuke su bile veće za 15 posto, a na tržištima azijskih zemalja i veće, kao što je u Kini za 20 posto te u zemljama jugoistočne Azije i pacifičke regije za 70 posto, ističu iz Huaweija.

Iznose da su zadovoljni povećanim Huaweijevim uticajem na svjetskom tržištu pametnih telefona najviše kategorije, kao i da je u prvom tromjesečju ove godine omjer pametnih telefona iz srednje i više kategorije cjenovnog razreda preko 300 američkih dolara povećan za 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Uz pametne telefone, kažu da značajne prodajne rezultate, za 70 posto više nego u lanjskom prvom tromjesečju, ostvaruju i na inače usporenom tržištu tableta.