Solarni sistem na vašem ručnom zglobu

Brilijantni časovničari brenda Jacob & co kreirali su nevjerovatnu prezentaciju planete Zemlje u solarnom sistemu, u formi spektakularnog Astronomia Solar časovnika

Ovo je prva reprodukcija svih osam planeta oko Sunca koju je uradio ovaj brend, a brojčanik na kom se sve ovo nalazi je jednostavno očaravajući. Ručno gravirana zemlja rotira se oko svoje ose svakih 60 sekundi, a cijelu revoluciju oko brojčanika pravi za deset minuta, baš kao i leteći turbijon.

Ovaj časovnik je predivan najkraće rečeno, a ako ga malo bolje pogledate bićete fascinirani njegovim unutrašnjim radovima. Specijalno kreiran za Astronomia Solar, ručno navijajući JCAM19 kalibar je brži od svih drugih mehanizama iz Jacob & Co Astronomia kolekcije, iako je čak i manji i kompleksniji. Kako njegova potpuna rotacija traje deset minuta, dok se baza od aventurina pomjera istom brzinom u suprotnom pravcu, ovaj časovnik kreira iluziju nulte gravitacije sa ubrzanim pogledom na naš solarni sistem.

Sa kućištem prečnika 44.5 mm od 18-karatnog roze zlata, koje prati safirni kristal, ovaj časovnik izgleda privlačnije što ga duže gledate. Vodootporan je do dubine od 30 metara, a impresioniraće vas i 43 dragulja koje krije u svom mehanizmu.

Crni kaiš od alligator kože sa kopčom od 18kt roze zlata je njegov savršeni završni detalj. Cijena ovog modela je 1.010.600 eura. (Luxlife)