Agasi novi Đokovićev trener

Legendarni američki teniser Andre Agasi i srpski teniser Novak Đoković dogovorili su saradnju koja će zvanično početi od Rolan Garosa, prenijeli su svjetski mediji.

Osvajač osam gren slem titula, među kojima je i Rolan Garos 1999. godine, pokušaće da pomogne Đokoviću da odbrani titulu u Parizu, a potom se i vrati na vrh ATP liste, javlja Tanjug.

Srpski teniser nedavno je otpustio cijeli stručni stab na čelu s trenerom Marjanom Vajdom, a tokom turnira u Rimu, gdje je stigao do finala, uz njega je bio brat Marko.

Đoković je na konferenciji za medije poslije poraza od Aleksandra Zvereva u finalu mastersa u Rimu istakao da nije napravljen dogovor s Agasijem na duge staze, već da će o svemu razgovarati kada se vide u Parizu.

– Svakako da od njega mogu mnogo da naučim, on je tokom karijere imao pad na 140. mjesto i vratio se. Ja na sreću nisam toliko pao, ali nisam više na vrhu. Razgovarali smo, imamo iste prioritete, porodica mu je važna kao i meni i vjerujem u dobru saradnju – izjavio je Đoković.

Andre Kirk Agasi rođen je 29. aprila 1970. godine u Las Vegasu, SAD. Bivši broj jedan na ATP listi osvojio je i jednu zlatnu medalju na Ljetnjim olimpijskim igrama 1996. godine u Atlanti. Magazin „Tenis” ga je imenovao sedmim najuspješnijim teniserom ikada u periodu 1965–2005.

Zbog ozbiljnih problema s kičmom Agasi se povukao iz tenisa 3. septembra 2006, nakon dvadeset godina profesionalne karijere. Osvojio je 65 titula, od kojih su 60 ATP titule. Oženjen je bivšom teniserkom Štefi Graf, najuspješnijom teniserkom u istoriji i s njom ima dvoje djece. Vodi humanitarnu fondaciju.