Deveti u istoriji: Tadić ocijenjen desetkom za partiju protiv Reala

Sport

Napadač Ajaksa Dušan Tadić posle fantastične partije i eliminacije Reala u Madridu (4:1) u Ligi šampiona dobio je ocjenu 10 od francuskog Ekipa i tako postao tek deveti fudbaler ikada koji je zadovoljio sve kriterijume na jednom meču od uglednog francuskog lista.

U senzacionalnom trijumfu holandskog tima reprezentativac Srbije učestvovao je sa dve asistencije i golom, ali i pored toga imao sjajne poteze i driblinge, pa ni francuski novinari nisu skrivali oduševljenje, javlja Tanjug.

„Bio je veličanstven u prvom meču (1:2), a savršen u Madridu. Utakmica na „Santijago Bernabeuu” obilježiće mu karijeru i učiniće ga veoma popularnim. Dvostruki asistent, postigao je treći gol nakon snažnog udarca lijevom nogom sa 16 metara”, navodi se u opisu.

Prije Tadića u Ekipu su „desetku” dobili samo Frank Soze (Francuska – Grčka 1988), Bruno Martini (Francuska – Grčka 1988), Oleg Salenko (Rusija – Kamerun 1994), Lars Vindfeld (Nant – Arhus 1997), Robert Levandovski (Borusija – Real 2013), Karlos Eduardo (Gengan – Nica 2014), Nejmar (PSŽ – Dižon 2018) i dva puta Lionel Mesi (Barselona – Arsenal 2010. i Barselona – Leverkuzen 2012).