Počinje nova sezona ‘Kuće od karata’ i biće mračnija od prethodnih

Danas kreće dugo očekivana peta sezona Kuće od karata. Nakon punih 13 mjeseci čekanja, prva epizoda nove sezone nastavlja se na finale prošle

Kevin Spacey izjavio je da će nova sezona biti “strašnija nego sve dosadašnje”, spomenuvši usput poveznicu svoga lika Franka Underwooda s trenutnom Trumpovom vladom. Čini se kako je Trumpovom vladavinom ova serija dobila na aktualnosti.

“Dok su pratili seriju i sva politička previranja u njoj, gledatelji nisu vjerovali da se takvo što zaista može dogoditi. No nakon izbora, shvatili su da je serija mnogo toga predvidjela te ih je ostavila u šoku” – izjavio je Spacey.

Tome dovoljno govori u prilog i citat iz posljednjeg Netflixovog foršpana u kojem se Underwood prijeti vlastitom narodu: “Američki narod ne zna što je najbolje za njega, ja znam. Amerikanci su poput djece, mi ih trebamo naučiti razlici između dobra i zla, što da osjećaju i kako da misle”.

Peta sezona nastavlja se dva dvije sedmice nakon predsjedničkih izbora u seriji. Pratimo predsjednika Underwooda i njegovu ženu Claire (Robin Wright) kao potencijalnu potpredsjednicu dok iskorištavaju strah koji su proizveli u izmišljenoj kampanji protiv terorista u prošloj sezoni, s ciljem da odvrate pažnju od raznih skandala koji su obilježili predsjedničku kampanju.

Gledaoci će biti zadovoljni podatkom da će Robin Wright dobiti veću minutažu ove sezone, obzirom da je osvojila publiku i kritičare svojom dinamičnom glumom, a njen lik je dosad pokazao da se u političkim igrama snalazi bolje od svog supruga. Svih 13 epizoda pete sezone Kuće od karata dostupno je od danas na Netflixu.