Ovo su najprivlačnije destinacije u 2017.

I dalje su najpopularnija brojna španska ljetovališta, ali ove destinacije su sve privlačnije turistima

Airbnb je ove godine izdvojio odredišta koja bilježe znatno više rezervacija nego u isto vrijeme prošle godine. Ovo su neke destinacije na kojima se uvijek traži soba više:

Rosarito, Meksiko
Rast tražnje: 231 odsto

Gradić na plaži smješten je tek nekoliko kilometara od granice sa SAD, a krase ga luksuzna odmarališta, kao i prvoklasni riblji restorani.

Destin, Florida
Rast tražnje: 232 odsto

Destin je popularno odredište u proljeće i ljeto, a turisti najčešće uživaju u časovima golfa i plivanju u Meksičkom zalivu.

Skarborou, Engleska
Rast tražnje: 258 odsto

Skarborou je morsko odmaralište još od viktorijanskog doba, ali u posljednje vrijeme u njemu raste i kulturna ponuda.

Hanoj, Vijetnam
Rast tražnje: 261 odsto

Glavni grad Vijetnama ove godine je doživio pravi „bum“. To je grad bogate kulture, štandova prepunih hrane i zanimljive umjetničke scene.

Johor Bahru, Malezija
Rast tražnje: 262 odsto

Iako je dugo smatran haotičnim gradom koji nema nikakvu naročitu ponudu, posljednjih godina Johor Bahru digao se iz pepela. Njegovi muzeji i hramovi nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Levanto, Italija
Rast tražnje: 313 odsto

Naravno, Italija je prepuna gradova i mjesta koja valja vidjeti, a jedan od onih koji su manje poznati široj javnosti je Levanto. Lokacija na kojoj se nalazi oduzima dah, a ako želite da izbjegnete gužve, on je odlična alternativa susjednom Ćinkve Tere.

Salou, Španija
Rast tražnje: 463 odsto

Salou prije svega krasi prelijepa plaža na dijelu poznatom kao Kosta Dorada. Salou je smješten južno od Taragone, a s obzirom na to da je u blizini i slavni zabavni park Port Aventura, idealan je izbor za cijelu porodicu.

La Sjota, Francuska
Rast tražnje: 675 odsto

Broj koji izražava rast tražnje govori sve. Ovaj romantični gradić na Azurnoj obali dom je istorijskog Rajskog teatra, jednog od najstarijih bioskopa na svijetu.