Doppel je uređaj kojim možete kontrolisati svoje raspoloženje

Startup kompanija iz Londona nedavno je predstavila Doppel, uređaj kojim možete da kontrolišete svoje raspoloženje, smirite se u stresnim situacijama ili pojačate svoju koncentraciju. I sve to bez ikakvih stimulansa ili hemijskih preparata

Doppel je uređaj koji nosite na ruci kao sat, sa unutrašnje strane zgloba, koji je povezan sa aplikacijom na vašem telefonu. Uređaj emituje vibracije koje imitiraju puls, čiju brzinu možete da kontrolišete ili preko aplikacije ili pritiskom na sam uređaj.

Ukoliko želite da se smirite usporite vibracije ili ih ubrzajte ukoliko želite da se bolje koncentrišete, a mozak će se automatski prilagoditi brzini vibracija koje ste podesili i uticati na promjenu raspoloženja.

Na ovaj način možete sebi da olakšate jako stresne situacije spuštanjem ritma vibracija ili na primjer da se pripremite za bitan sastanak tako što ćete malo urbzati vibracije i razbuditi mozak i tijelo.

Doppel možete kontrolisati i bez aplikacije direktno pritiskom na uređaj tako da ćete ga moći koristiti i ukoliko vam telefon nije pri ruci.

Uređaj je već dobio potvrde od nekoliko nezavisnih istraživačkih grupa koje su ga testirale i pokazale da Doppel zaista može da utiče na vaše raspoloženje, a posebno se pokazao korisnim u smirivanju pri stresnim situacijama.