Todorić i dalje vuče konce u Agrokoru

Vanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak izjavio je da predstavnici dioničara nisu glasali za opoziv Ivice Todorića s mjesta predsjednika Nadzornog odbora te kompanije, čime se prolongira restrukturisanje kompanije, prenose hrvatski mediji

Ramljak je rekao da je predstavnik dioničara Agram grupacije, koja ima 25 posto dionica, nažalost, glasao protiv opoziva Ivice Todorića. Na novinarsko pitanje znači li to da Todorić i dalje vuče konce u Konzumu kazao je: ‘Procijenite sami’.

Druga dva člana NO-a, Ivan Crnjac i Hrvoje Kraljević, podnijeli su ostavke (Ivica Sertić je to učinio još ranije), ali Todorić to ne želi, čime je trenutno onemogućeno postavljanje nove Uprave Konzuma.  Predsjednik uprave Agrama nije htio komentisati svoje glasanje.

Ramljak je dodao je da su Agram invest i grupacija Agram došli u posjed dionica temeljem famoznih repo ugovora. Mislim da je sve jasno, polako se stvari počinju razotkrivati ko je s kim – rekao je Ramljak.

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić ocijenila je kako događanja na skupštini dioničara Konzuma pokazuje nastavak iracionalnog ponašanja Ivice Todorića koji se izgubio u svojim kombinacijama te je izrazila uvjerenje da će to samo odgoditi jačanje menadžmenta Konzuma, ali ne i zaustaviti postupak restrukturisanja Agrokora.

Dalić je podsjetila da je cjelokupni proces vanredne uprave pokrenut upravo na zahtjev tadašnje uprave Agrokora, predvođene Todorićem.