Najspektakularniji podvodni hoteli na svijetu

Predstavljamo vam 5 najluksuznijih podvodnih hotela na svijetu, a ove podvodne sobe, restorani i spa centri su savršeni da doživite nešto potpuno drugačije, idealno su mjesto za medeni mjesec, proslavu godišnjice ili jednostavno samo za porodično uživanje

Conrad Rangali Island, Maldivi
Restoran Ithaa ovog hotela je prvi i jedini podvodni restoran na svijetu koji je sav u staklu. Nalazi se na 5 metara ispod površine mora, nudeći panoramski pogled od 180 stepeni na raznobojne korala koji rastu sa morskog dna. U restoranu obično može da sjedi 12 osoba, ali za 11.710 dolara za noć može biti pretvoren i u spektakularan apartman za dvoje.

conrad

Anantara Kihavah Villas, Maldivi
Anantara Kihavah Villas butik hotel nudi pijesak prošaran palmama, prodorno plavo more, batlere, skrivene vile i fantastičan podvodni restoran, gdje možete probati ukusno jelo usred zanimljivog morskog dna i ribica koje su oko vas. Ovaj restoran ima prvi na svijetu podvodni vinski podrum.

Anantara Kihavah Villas, Maldivi

Resort World, Sentosa, Singapur
Umjesto pogleda na pravi život u okeanu, Resort World na ostrvu Sentozi u Singapuru gleda na najveći svjetski akvarijum. Gosti koji odsjedaju u izuzetno luksuznim sobama uživaju i u usluzi ličnog batlera i spektakularnom pogledu na ovaj podvodni svijet. 11 ekskluzivnih apartmana je uređeno u stilu luksuznih dvospratnih kuća. Gornji nivo se sastoji od otvorenog dnevnog boravka koji vodi ka vrtu i đakuziju dok niži nivo nudi gostima podvodni svijet da ljepše utonu u san.

Resort World, Sentosa, Singapur

Atlantis The Palm, Dubai, UAE
U pitanju je jedan od najimpresivnijih hotela u Dubaiju, sa preko 1.500 soba i apartmana, koji je delom i vodeno čudo. Hotelski podvodni apartmani imaju prekrasan pogled, a prozori koji su od poda do plafona gledau pravo na hotelsku lagunu. Apartmani dolaze sa privatnim batlerima i mogućnošću da plivate sa delfinima.

Atlantis The Palm, Dubai, UAE

PER AQUUM Huvafen Fushi, Maldivi
Umočite prste u toplu, kristalno čistu vodu, večerajte pod zvijezdama, ronite oko jednog od najboljih koralnih grebena Maldiva ili plivajte u „infinity“ bazenu. A onda se vratite na svoju privatnu pješčanu plažu od praškastog pijeska. Taman kad pomislite da ne može biti bolje od ovoga, otkrićete prvi svjetski podvodni spa centar. Huvafen Fushi spa centar, „Lime“, ima 6 paviljona na vodi pored prvih na svijetu podvodnih prostorija za tretmane.

PER AQUUM Huvafen Fushi, Maldivi

(Travelmagazine)