Beba rođena u avionu dobila besplatne karte za cijeli život

Travel

Jedna indijska avio kompanija poklonila je doživotnu besplatnu vožnju avionima te kompanije bebi koja je rođena na jednom njihovom letu, prenio je CNN

Džet ervejz (Jet Airways) je saopštio da je majka dječaka, čije ime nije saopšteno, počela da se prije vremena porađa na letu u nedelju, na visini od 10.000 metara.

Avion, koji je letio za južni indijski grad Koči, preusmjeren je u Mumbaj, gdje su majka i beba odvedene u lokalnu bolnicu i sada su dobro, navodi se u saopštenju kompanije.

Među putnicima je srećom bio i medicinski tehničar, koji je porodio ženu, a pomogli su i članovi posade.

Aviokompanija nije navela nacionalnost dječaka rođenog na ovom letu, ali kako kažu, on će imati dosta opcija za putovanje po Indiji i šire. Džet ervejz je jedna od najvećih avio kompanija u zemlji i leti na 65 domaćih i međunarodnih destinacija.

Bebe rođene u avionu su rijetkost. Oni tokom života nailaze na interesantne reakcije osoblja na aerodromu kada vide da im u pasošu piše: „Vlasnik pasoša rođen je u avionu.“

Roditi se u avionu ne garantuje besplatan avio-saobraćaj za cijeli život, uprkos uobičajenom vjerovanju. Džet ervejz se ovim potezom pridružio kompanijama Thai Airvais i AirAsia, koje su među desetak kompanija koje daju besplatne avio karte za one koji se rode u njihovim avionima.