Modrić pod istragom zbog lažnog svjedočenja

Opštinsko državno tužilaštvo u Osijeku pokrenulo je istragu protiv fudbalera Reala Luke Modrića, koji se sumnjiči da je dao lažni iskaz na suđenju Zdravku Mamiću

Tužilaštvo tvrdi da je Modrić lagao kada je svjedočio i promijenio iskaz u korist Mamića, sa kojim je imao potpisan građanski ugovor od svoje 14. godine. Navodi se da je dao lažni iskaz koji se tiče datuma kada je potpisan aneks ugovora oko podjele odštete koju je zagrebački Dinamo, na čijem je Mamić bio čelu, dobio od Totenhema za njegov transfer 2008. godine.

U slučaju da bude proglašen krivim, hrvatski mediji da bi Modrić mogao da bude kažnjen zatvorom od šest mjeseci do čak pet godina.

„Ispitan u svojstvu svjedoka, neistinito je rekao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju (na osnovu kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu obeštećenja sa fudbalskim klubom iz Zagreba u odnosu 50/50 odsto) potpisao 10. jula 2004. prilikom potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju sa navedenim klubom, kao i da je kod svakog produžavanja profesionalnog ugovora o profesionalnom igranju sa tim klubom potpisivao i aneks na osnovu kojeg mu pripada pravo na podjelu obeštećenja“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

„Osumnjičeni je, pošto mu je predočen dio njegovog iskaza datog u postupku pred Kancelarijom za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala 30. avgusta 2015. godine, sada neistinito naveo kako je tada pred USKOK-om, kada je govorio o razgovoruima između njega i drugog okrivljenog u vezi sa podjelom obeštećenja, mislio samo na regulisanje građansko-pravnog odnosa između njih dvojice, kao i da nikada pred USKOK-om nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, pošto je počeo da igra za inostrani fudbalski klub“.

Modrić se, za sada, nije oglasio po pitanju optužnice.