5 savjeta za poslovnu eleganciju na ovoj vrućini

Krenuli su vreli ljetnji dani, asfalt se topi, nije nam ni do čega, ali i dalje moramo da idemo na posao i budemo profesionalni. Svi smo se našli pred dilemom – „Šta danas da obučem za posao“?

Dajemo vam neka načelna uputstva koja bi trebalo da pratite kako biste izgledale lijepo i profesionalno i na velikim vrućinama. Cilj nije samo da postignete poslovni izgled, već i da se osjećate udobno. Pored svega, trebalo bi da kroz odjeću izrazite individualnost i kreativnost i samim tim predstavite sebe na pravi način.

Postoje tri NE kada je u pitanju odjeća na poslu – odjeća za sportske terene, plažu i noćni izlazak.

Cipele sa previsokom štiklom i japanke…

… zaboravite! Japanke su obuća za plažu, nikako za posao. Sajt „Elle“ piše o tome da, koliko god bile očaravajuće, cipele koje imaju petu višu od 7,5 santimetara nisu obuća za posao. Izaberite udobne baletanke (ako je to ikako moguće) ili kožne sandale koje ćete nositi u svakoj prilici. Dovoljno je da imate jedan udoban i kvaletitan par obuće, i riješili ste problem.

Bijela košulja

Sa bijelom košuljom, kratkih ili dugih rukava (koji mogu da se podviju), nema greške! Kao i kod cipela, ne morate da imate bezbroj komada, dovoljno je da imate jednu ili dvije lijepe košulje, i da budete mirni. Ide uz farmerke, suknje, bilo koje pantalone… Svakoj kombinaciji daje šarm i tu ljetnju notu.

Duga suknja

Maksi suknja stoji skoro svakoj ženi. Kada nju obučete osećate se sigurno i prijatno. Trebalo bi da birate vedre i svijetle boje, jer ljeto i sunce vole neutralne i pastelne nijanse.

Minimalno nakita

Kada imate dobre naočare za sunce, to je već upečatljiv detalj sam po sebi. Zato ne morate da pretjerujete i stavljate minđuše, narukvice, ogrlice… Kako piše sajt „Elle“, držite se statement narukvica, diskretnih i elegantnih minđuša i zanimljivih ogrlica. Nemojte nikada da nosite više od 3 aksesoara.

Gola ramena…

… uglavnom nisu za poslovno okruženje. Ponekad žene to sebi mogu da dozvole – kada imaju poslovne kombinacije sa širokim bretelama. Ali, kada je haljina maltene providna, sa tankim bretelama, ili potpuno bez njih, onda takva kombinacija zahtjeva nešto preko te haljine ili majice. Imajte blejzer ili sako koji ćete nositi samo na poslu, i tu ga i ostavljajte. Kada izađete na sunce, uživajte kako vam drago.