PayPal trgovcima širom svijeta olakšao prodaju

Platni provajder PayPal je tokom godina učinio lakšim da širok spektar preduzeća prihvate isplate od klijenata u zemlji i inostranstvu. Sada sa inicijativom Global Sellers-akompanija olakšava prekograničnu trgovinu koristeći svoje usluge plaćanja

Putem partnerstva sa međunarodnim trgovačkim partnerom WebInterpret, PayPal će pomoći trgovcima da se povežu sa lokalizovanim verzijama svojih online prodavnica, i omogućiće im da primaju pošiljke i plaćanja od strane međunarodnih kupaca. Partnerstvo takođe olakšava transport širom svijeta.

Prema riječima PayPal direktorke Global Initiatives Melise O’Malley, WebInterpret-u treba oko nedjelju dana za kreiranje lokalizovanih verzija većine online prodavnica. Kada to bude učinjeno, međunarodni kupci će moći pretraživati, kupovati i plaćati stavke na svom lokalnom jeziku i valuti.

PayPal ima koristi od većeg obima prodaje koji se obrađuje preko sistema, dok WebInterpret ostvaruje svoj novac od transportnog dijela prodaje. I prodavci mogu očekivati skroman porast prihoda od novih kupaca koji se nalaze izvan SAD-a.